dimecres, 9 de gener del 2008

City Reports



New York.


L’article sobre la ciutat de Nova York pertany a la revista T&T número 3 de l’any 1997, per aquest motiu els següents titulars referents al mateix article poden semblar desfasats o erronis, moltes de les dades extretes de l’article fan referència hipotètica a resultats futurs de l’any 2000, és per això que crec convenient aclarir aquesta informació. Les dades per fer l’estudi son extretes del US Department of Commerce (DOC) i el Tourism Industry office of the International Trade Association (TI).

  1. Les condicions econòmiques de la ciutat de Nova York han millorat notablement des de l’any 1993, per aquest motiu han aparegut moltes empreses privades amb iniciatives interessants per a la ciutat i s’han posicionat molt a prop de l’administració pública en relació amb la xifra de negocis.

  1. Nova York és la principal porta d’entrada per a molts europeus, rep el major nombre de visitants que qualsevol altre ciutat americana.

  1. Nova York té un gran nombre de nodes, els més visitats son, Empire State Building, Metropolitan Museum of Art i The Statue of Liberty respectivament, més de 20300 propietats estan catalogades com edificis d’interès i uns 69 districtes estan classificats com a “històrics”.

  1. Times Square és l’àrea de la ciutat que ha presentat més canvis en els últims temps, ofereix gran quantitat d’oci per a tots els públics.

  1. Els principals països que visiten Nova York son en primer lloc Canadà i Mèxic, pel que fa a Europa; Regne Unit, Alemanya i França, de la resta del món destaquen Brasil i el Japó.

  1. És una destinació de turisme de negocis per excel·lència, és una de les ciutats on s’organitzen més conferències, i això incrementa l’arribada de persones de tot el món que, per qüestions de feina, han de visitar Nova York. Però el 90% dels turistes de Nova York confirmen que el que més fan a la ciutat és anar de compres, el 84% admeten que han escollit la ciutat per la seva restauració.

  1. Nova York té una de les estructures més ben valorades en transport públic, existeixen però, greus problemes per arribar a Manhattan des dels tres principals aeroports ( JFK, La Guardia, Newark).

  1. L’agencia que promou i gestiona el turisme a Nova York s’anomena The New York Convention & Visitors Bureau i està operativa des del 1935. L’oficina de turisme situada al Central Park compta actualment amb molts punts d’informació repartits per tota la ciutat, molts d’ells son pantalles electròniques que faciliten al turista tota la informació necessària per gaudir de la ciutat.

  1. L’agencia del turisme ha promogut últimament multitud d’ofertes d’oci promocionals, per exemple, comprant un tiquet per anar al teatre pots optar també per veure un museu amb la mateix entrada o tenir un transport públic gratuït.

  1. En la ultima dècada, un 80% d’ocupació, catapulta els hotels de Nova York als primers llocs del rànking d’èxit en hosteleria.